Esküvői fotózás művészi igényességgel • Szabina és Richárd | Esküvői fotózás № VI

Esküvői fotózás művészi fotók | Esküvői fotó, esküvői album és fotókönyv

Esküvői fotózás művészi igényességgel. Napjainkban természetes igénye a jegyes pároknak,hogy az esküvői fotósorozatuk egyedien stílusos legyen és kötetlen,felszabadult természetesség hassa át a képeket. Nos, a glamour és a fotózsurnaliszta látásmód ezen igényt képes kielégíteni.
A glamour fotózáskor ötleteket ad a fotós és a párokon múlik hogyan valósítják meg ezen inspirációkat.A fotózsurnaliszta fotózáskor nem avatkozik bele a szakember az események láncába,csupán jó látásmódjával igyekszik elkapni a fontos, szép, meghitt pillanatokat. Leginkább e két stílusjegy keveredik az esküvői fotósorozatokban.

Esküvői fotózás művészi igényességgel 6

Esküvői fotózás művészi igényességgel. A kreatív esküvői fotó ma már nem feltétlen stúdióhoz kötött, a természet vagy épp a modern környezet számtalan helyszínt kínál – sétány, folyópart, vízesés, puszta, vidámpark, belvárosi telefonfülke, kávézó, játszótér… – melynek megválasztása mindig a pár beállítottságához, nyitottságához vagy gyermeki lényéhez alkalmazkodik.
A kreatív fotó is lehet romantikus, extrém, fiatalos, elegáns, szabadon lehet alkotni a ránk leginkább jellemző stílusjegyben.

Esküvői fotózás művészi igényességgel 5

Esküvői fotózás | Szabina és Richard: [1] [2] [3] [4]

Everling Csaba | fotográfus
+36 30/952 69 47

5 comments

 1. Marlin Vaughn

  A hagyományos esküvői képek beállítottak, ezeket nevezzük kreatív fotóknak. Erre a stílusra a portréfotózás és a divatfotózás eredményei és legújabb szakmai fogásai hatnak. A kreatív esküvői képek célja hasonló, mint általában a portréfotóké: a beállított képnek a legjellemzőbb és legkedvezőbb pillanatban kell ábrázolnia a megfigyelt személyt. Az esküvői képek persze akkor is dinamikusabbak a más célú portréfotóknál, ha beállított képet készítünk. A környezetnek és a fényeknek a modell(ek) karakterét kell kiemelniük. A megrendelőnek lehetnek olyan igényei is, amelyeket az esküvői fotós csak akkor tud teljesíteni, ha pontosan ismeri a glamour fotózás technikáját is.

  2013. január 22. kedd at 07:02

 2. Blendemanus

  Esküvői fotózás művészi igényességgel | Esküvői albumok

  Az esküvő fotózáson számtalan pillanat van, ahol a köztetek lévő érzelmeket örökíthetjük meg. Az esküvő fotózás keretében megörökítem a spontán pillanatokat, a lopott csókokat, a meghitt pillantásokat. Azonban az esküvő fotózás alatt beállított kreatív képekkel, egyedi esküvői fotó kompozíciókkal is megmutatjuk szerelmeteket.

  2013. június 4. kedd at 13:16

 3. Blendemanus

  Esküvő fotózás | Esküvői fotózás természetesen

  Szeretnétek, ha az esküvőtöket igazán megkapó, újraélhető hangulatú – minden fontos, meghitt, boldog és felejthetetlen pillanatot rögzítő – fotók örökítenék meg?

  Tapasztalt fotósaink arra törekszenek, hogy ez a fontos nap örökre emlékezetes maradhasson a számotokra, a képeken keresztül is.

  A házasságkötés az egyik legfontosabb esemény minden pár életében. Egyszeri és megismételhetetlen, boldog pillanatok sokasága. Örök emlékké alakítani, értékes képek formájában megőrizni legszebb, legkedvesebb pillanatait, ez a fotográfia megtisztelő feladata.

  Az esküvő fotózás a fotográfia egyik legnehezebb területe. Elhivatottságot, felkészültséget és gyakorlatot igényel, hiszen ismétlésre nincs lehetőség. Az igazán szép esküvői fotót azonban nemcsak ez, hanem a fotográfus stílusa, látásmódja határozza meg. Fontos a pár és a fotós között kialakuló kapcsolat is. A fotózás során betekintést nyerünk a családi életetekbe, intim, bensőséges pillanataitokba. Emiatt fontos a fotográfus számára a jó kapcsolat kialakítása, hogy minden fontos pillanatban ott lehessen Veletek az esküvő során, de ne zavarjon Benneteket. Ott legyen, de észrevétlenül, csak a képek emlékeztessenek arra, hogy folyamatosa jelen volt körülöttetek.

  Fotóstúdiónk számos – így az esküvők – területén is nagy gyakorlattal rendelkező fotósai garantálják, hogy az esküvőn szokásos, beállított képek mellett az ellesett pillanatok, különleges helyzetek, minden emlékezetes pillanat megörökítésre kerül.

  Egyedi stílusban dolgozunk, s a képek készítésekor arra törekszünk, hogy amikor évekkel később nézitek majd a fotókat, akkor az egész nap újra elevenen éljen az emlékeitekben. A fotók e fontos nap szépségét, szeretetét, a boldogságotokat, az esküvő hangulatát őrzik majd. Az elérhető technika csúcsgépeivel dolgozunk, melyek a legmagasabb minőséget garantálják.

  Megtiszteltetés, ha bennünket választotok.

  2013. október 25. péntek at 09:14

 4. Blendemanus

  Esküvő fotózás | E-session fotózás

  Az e-session fotózás, más néven a jegyben járás fotózása. Általatok kiválasztott, tetszőleges helyszínen 2-3 órás fotózás, az esküvő előtt egy pár héttel, vagy akár hónappal, még a jegyben járás ideje alatt.

  Az e-session fotózáson kedves, érzelmekkel átszőtt, felszabadult, csak a boldogságot és egymás iránti szerelmeteket megörökítő képsorozat készül Rólatok. A fotózás képeit, akár a meghívón, vagy az esküvő előtti vetítésen is felhasználhatjátok, és az esküvői fotókönyvet, albumot is kezdhetitek ezekkel a képekkel.

  Az e-session fotózás abban is segít, hogy megtanuljatok felszabadultak lenni a kamera előtt, belerázódtok a fotózás menetébe, és összhangba kerültök, megismerkedtek a fotóssal, fotózással hogy az esküvőn ez már ne okozzon gondot.

  A fotózáskor kényelmes, általatok kedvelt, polgári ruhát viseljetek, ami alkalmazkodik az évszak adottságaihoz és színvilágához.

  A fotózást ajánlatos a hétvégi esküvők miatt hétköznapra tervezni. Ilyenkor is inkább délutánra, mert ekkor a fények is kedvezőbbek a képekhez, és nem lesz a tűző nap miatt erős szemgödör, áll és orr árnyékok, és ti sem fogtok minden képen hunyorogni.

  A hely kiválasztásában célszerű nagy térre tervezni, ahol elegendő árnyékos hely van (fák, nagy falak, épületek) és ha lehet, akkor a háttérnek zöld növényzetet, vagy kőfalat válasszatok. Ha beltéri fotózást is szeretnétek, akkor előnyben részesülnek a jól megvilágítható, vagy sok kinti fénnyel rendelkező, fehér falú helységek.

  Mindenkinek ajánljuk az e-session fotózást, hogy az esküvő előtti boldog pillanatok is megörökítésre kerüljenek profi képeken, melyeket egy életen át nézegethettek!

  2013. október 25. péntek at 09:17

 5. Blendemanus

  Kreatív esküvői fotózás | Esküvői albumok

  Mitől lehet kreatív az esküvői fotó? A kérdés feltevése jogos, és ha csak egy mondatban lehetne válaszolni, ezt kellene: Attól, amitől minden más fotó. Hagy éljünk egy hasonlattal: más munka kerül ki egy asztalos keze alól, mint a műbútorasztaloséból.

  A profizmus semelyik szakmában sem feltétlen az ötletességet jelenti. A jó szakmunkás tökéletesen elvégzi a feladatát, mindig ugyanazon sémák szerint. Nem a lelkét, az érzéseit adja a munkájába, „csak” a szaktudását, és a gyakorlatát. Ne higgye senki, hogy ez nem fontos tényező, nagyon is az, hiszen a legkreatívabb ötlet is elsikkad a silány szakmai kivitelen. A fotográfiára is igaz ez. Lehet technikailag a legtökéletesebb a kép, ha a képi ötlet, vagy gondolat/érzés hiányzik belőle. Ez azonban igaz az ellenkezőjére is. A kettőnek együtt kell működnie!

  Az esküvő fényképezés nagyon komplex feladat a fotós részére. Egyszerre kell jelen lennie a riporteri képességeknek a magas szakmai tudás mellett, ugyanakkor folyamatosan megújulva kell keresnie a lehetőségeket az egyedi megoldásokra. Rá kell hangolódnia a pár közös és egyénenkénti jellemvonásaira, hogy ezen érzéseknek a birtokában nyithassa meg ő is magából azokat a rezdüléseket, ami feltétele az eredményes közös munkának. Egy portré fotográfus emberismeretével kell a lehető leghamarabb megteremteni a kontaktust a párral, hiszen nekik egy addig ismeretlen ember előtt kell őszintén, természetesen megnyilatkozniuk. Közösen kell tudni kialakítani a lehető leghamarabb az egymás között a bizalmat, mert csak ebből születhetnek igazán jó, személyhez szóló képek egy megismételhetetlen eseményről.

  Felmerülhet a kérdés, minek ide a művészi érzékenység? Talán a szertartáshoz, és az utána következő vacsorához nem is annyira, az E- sessionhöz és a stage-fotókhoz azonban nagyon is. De még az esketés alatt sem elég a riporteri profizmus. Nem lehet a szertartás általános eseményeire koncentrálni csak. A látszólagos „üresjáratokban” lehet elkapni azokat a – szinte intim – pillanatokat, amikben igazán őszinte megnyilvánulások érhetők tetten. Ezeken is „rajta kell lenni”! Ez igaz a felszabadulást, az önfeledt szórakozást, ünneplést jelentő vacsorára is.

  Ebben van nagy szerepe az esküvő előtti összeszokásra, mert a fotós tudja már, különösen az esküvő előtti civil és az ünnepi ruhás fotózások során szerzett tapasztalatokból, hogy mikor, milyen reakcióra számíthat. Az igazi kreativitás azonban ebben a két fotózásban érvényesül. A civil ruhás sorozatnál (E-session) felszínre kell tudni hozni a két ember hétköznapi lényét, vissza kell nyúlni a különálló személyiségekhez, és ahhoz a közöshöz, ami az együttlétek alatt alakult ki. Ezeket érdemes megörökíteni, hiszen sosem lesznek már azok, akik voltak. Itt fontos ennek a fotózásnak a helyszíne, hiszen olyannak kell lennie, amihez mind a ketten kötődtek külön-külön és együtt is.

  Ez a honnan jöttünk szimbóluma. Ebből adódik a stage (beállított esküvői ruhás) fotózás helyszíne is, hiszen annak meg azt kell szimbolizálnia, hová tartanak, immár közösen. Ugyanakkor rögtönözni is lehet, sőt kell is. Az előre elképzelt helyzetek mellett felmerülhetnek a pillanat adta lehetőségek, amiket csak közösen lehet kiaknázni. Ha bevállalós a pár, mehetnek a legbohémabb képi ötletek. Ha viszont a romantika a döntő a két ember életében, annak megfelelően kell a fényképezést is irányítani. Ha a fotósra bízzák a helyszín kiválasztást, akkor is meg lehet találni a párnak legmegfelelőbbet. Nem lehet erőszakos, sem a maga kényelmét kereső, hanem rugalmasan együttműködve kell megtalálnia a kompromisszumos lehetőséget.

  Hogy mi kerül megvalósításra, az nemcsak a fotós rátermettségén, emberi érzékenységén múlik, hanem a páron is. Amíg fotózunk, hárman képezünk egy párt. Mi arra törekszünk, hogy megtaláljuk az erre az alkalomra szóló kapcsolódási pontokat, hogy mindannyian elégedetten rázhassunk kezet egymással a képek átadásakor. Nem munkát végzünk, hanem együtt kívánunk veletek alkotni. Életetek egyik döntő állomásának a maradandó művét…

  2013. október 25. péntek at 09:19

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>