Divatfotózás alapjai • EVOE magazin | Divatfotózás № I

Divatfotózás alapjai, divat fotózás, divat fotók | Budapesti fotóstúdió és műtermi fotózás

Divatfotózás alapjai. | Budapest fotó stúdió. A divatfotózás célja az, hogy a modell gyönyörű legyen az elkészült és retusált fotókon és érezni lehessen a kisugárzását. Lényeges az, hogy profi sminkkel és hajjal álljon a fényképezőgép elé, és az is, hogy a megfelelő bevilágítással készüljön a fotó, hiszen minden arcnak és testnek más a karaktere, amihez más fények illenek. Sokféle ruhakollekcióval és kiegészítőkkel készülnek a képek, különböző hátterek és világítás segítségével.
Nem feltétlenül kell azonban műteremben zajlania a fotózásnak, ha egy kastély, vagy városrészlet adja a kép hátterét, az még jobban kiemelheti a modell karakterét. Természetesen a helyszíneket és a hozzá igazodó ruhákat kellő körültekintéssel és hozzáértéssel kell kiválasztani.

divatfotózás alapjai művészi modell portfolió fotózás 1

Divatfotózás alapjai | Budapest fotóstúdió. A divatfotó szakirányon kiemelt cél, hogy a hallgatók felkészülten tudjanak szembenézni minden szakmai kihívással és megrendelői igénnyel, mellyel fotográfusként találkozhatnak a divatszakmában: legyen szó egy magazinba szánt sok oldalas divatanyagról, egy lookbookról vagy egy divatmárka ikonikus kampányfotójáról. A divatfotó az alkalmazott fotográfiai műfajok közül a legnagyobb szabadságot adja az alkotó kezébe, ezért nagy figyelmet kap a mesterkurzuson az egyéni alkotói stílus kialakítása, mely majd elősegíti a végzett fotográfus érvényesülését a piacon.

divatfotózás alapjai művészi modell portfolió fotózás 2

Divatfotózás alapjai. Egészen ritka az a pillanat, amikor egy divatfotó megragadja a figyelmet. Nem azért, mert nem jó a fotós és az általa készített kép, és nem is azért, mert mondjuk a modell és/vagy a ruha nem szép, egyszerűen csak hidegen hagyják a szemlélőt. Az viszont nagyon hatásos, ha elsőre még nem esik le, hogy valójában divatfotót nézek, amikor a fotós a saját (akár merész, sőt, minél merészebb, annál jobb) elképzeléseit is dominánsan megjeleníti.

divatfotózás alapjai művészi modell portfolió fotózás 3

Divatfotózás alapjai. A divatfotózás inkább alkalmazott műfaj, mégis művészetnek tekinthető. Szeretjük benne, a kreativitást a szervezést és a gondolkodást. Amikor a sok agyalás után „összeáll” a dolog és létrejön valami új… az felemelő érzés. Inspirációt sok mindenből meríthetünk, egy zene egy helyszín bármi legyen is az, a lényeg, hogy amikor „elkap” egy érzés azt át tudjuk vinni a fényképekre. A divatfotózás számunkra a kreativitás és a tudatosság egyvelege. Amikor a kezünkbe vesszük, a gépet a kép már általában kész van a fejünkben,”csak” meg kell lőni.

Divatfotózás: [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7]

Everling Csaba | fotográfus
+36 30/952 69 47

3 comments

 1. Blendemanus

  Modellfotó | Divatfotózás

  Modellalbum, műtermi és kültéri divatfotó készítését vállaljuk.
  Felvételeink perspektíva és formakorrigáltak, a nemzetközi reklám és PR igényeinek megfelelő világítással és minőségben készülnek. High-fashion kategóriában 8×10”-es kamerarendszerrel dolgozunk, így a gigapixeles felvételen a ruha varrása, a smink és a kellékek is tűélesen látszanak. Nincs szükség külön inset képek fotózására a katalógushoz, ugyanis a részletképek az óriási felbontású képből kivághatók. Megrendelői igény szerint 4×5”-es síkfilm vagy középméretű digitális hátfal a színes kategória munkaeszköze. Klasszikus és modern hívási technikákkal irányítjuk a képi hatásokat.

  Riportjellegű fotózásokhoz könnyebb kézi gépekkel és nagy fényerejű objektívekkel vagyunk felszerelve.

  Mobil világítástechnikánk és Magyarországon több, mint 100 különböző, divatfotóra alkalmas helyszín ismerete tesz minket „utazó műteremépítőkké”, ha az organikus, egyedi környezetet kedveli megrendelőnk.

  2012. június 20. szerda at 10:01

 2. Blendemanus

  Portréfotó | A stílus

  Hitvallásunk szerint a látványt a fényképezőgép előtt kell létrehozni. Kellékezéssel, világítástechnikával, előkészítéssel, sminkkel és szűrözéssel dolgozunk. A digitális utómunka szerintünk már nem fotó, hanem grafika. Képeink ezért élethűek, valóságszerűek.

  Ha reklámfotóról vagy művészeti elképzeléseinkről van szó, a színek nagy szerepet kapnak a felvételeken. Telített, figyelemfelkeltő színekkel dolgozunk. Ez különböztet meg bennünket más stúdiók munkáitól. Fekete-fehérben a milliónyi szürke, vagy a plakáthatású, kontrasztos felvétel illik stílusunkba.

  2012. június 20. szerda at 10:07

 3. Blendemanus

  Modellfotó | A fotózásról

  Megtörténik az utolsó egyeztetés, a fotózás során is olykor változnak az igények. Nagyon fontos, hogy a fotós és a modell között kialakuljon egy bizalmi kapcsolat, hogy a végeredmény sikeres legyen és mindenki elégedetten távozzon.

  4 szett (beállítás) készül, ez azt jelenti hogy stylingból, sminkből és hajból is ennyit állítunk össze. Szettenként kb. 80-100 db, így a végén kb. 400-500 fotónk lesz amelyből kiválaszthatjuk a legjobbakat. Ha valaki dolgozni szeretne a portfóliójával minden esetben kap egy általunk készített javaslatot, amelyet a több éves szakmai tapasztalatra való tekintettel érdemes elfogadni. Így több eséllyel indulhatunk a jövőbeni munkánk megszerzésére. Érdemes egy napot rászánnunk a fotózásra, hogy elég időnk legyen a képek elkészítésére. Van akinek elég 5 perc de van akik csak 1-2 szett után képesek teljesen feloldódni és önmagukat adni.

  Az elkészült (retusált) anyagot kb. 1 hét múlva kézhez kapod és amennyiben szükséges lenagyítást és set kártya készítést is vállaljunk.

  2012. július 10. kedd at 05:22

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>