Divatvalóság • Pár mondat a divatfotóról | Divatfotózás № VI | Speciális helyszínek és díszletek nr.III • Vespa

Divatvalóság | Divatfotózás, divat fotózás, divat fotók és divatalbum

Divatvalóság | Divatfotózás. A fotó eddigi története során gyakran volt érdemes odafigyelni a divatfényképezésre. Jobb korszakaiban számos, a fényképezés más területei számára is hasznos kísérlet, újítás terepe volt. Manapság, amikor a fotó műfajai egyre inkább összekeverednek, a divatfotó előszeretettel integrálja magába más területek, műfajok és művészeti ágak szemléletét és eszközeit.

divatvalóság divatfotózás vespa 1

Divatvalóság | Divatfotózás. Amióta a divatfotó egyre önállóbb műfajként létezik, mindig is emblematikusan mutatta meg korának lelkületét. Akkor is így van ez, ha művelői egyáltalán nem is ambicionálják az effajta törekvéseket. Mondhatni, akár a fotográfusok akarata ellenében is kiütközött képeiken a társadalmi közérzet. Egyszerűen csak azért, mert a divatfotónak kötelező biztosra mennie, meg kell érintenie, szólítania a közönségét.

divatvalóság divatfotózás vespa 2

Divatvalóság | Fotóstúdiónk • Divatfotózás és modelles munkák. A divatfotót nem lehet úgy szemlélni, mint egy teljesen különálló műfajt, hisz hatással volt rá a fotográfia összes területe. A korai portréfotósok és vizitkártya készítők alapozták meg azt a módszert, amit a korai divatfényképészek is használtak. Miszerint a portréalanyokat divatos vagy drámai öltözetbe bújtatták.
A először a különböző művészeti mozgalmak hatottak a divatfotósokra, mint például a görög kultúra, és a szürrealizmus. Az 1930-as évek divatfotósai közül számos volt, aki szobrokként fényképezte le modelljeit, így idegenítve el a hétköznapit. Istenszerűre fotózta az embereket, ideálisnak és tökéletesnek mutatva őket.
A fotóriport és a dokumentarizmus ereje szintén hatott a divatképekre, de az, hogy mi a konstruált és stilizált, nem pedig a „foglyul ejtett” pillanat, ami annyira tisztelt a dokumentarizmusban továbbra is elkülönítette a kettőt egymástól.

Everling Csaba | fotográfus
+36 30/952 69 47

3 comments

 1. Blendemanus

  Divatfotózás | Everling Csaba

  Meggyőződésem, hogy a stílusnak mindig az emberek személyiségéhez kell illeszkednie. A legfontosabb szempont, hogy ügyfeleim felszabaduljanak a fotózás során, hisz így készülhetnek a legszebb, legőszintébb felvételek, melyek hűen tükrözik az érzelmeket. Filozófiám, hogy teljesen személyre szabott, megismételhetetlen és klisé-mentes fotók készüljenek, olyanok amelyek hitelesen mesélik el az egyéni történeteket.

  2013. december 14. szombat at 19:43

 2. Blendemanus

  Fotóstúdió | Everling Csaba

  A kreatív családi-, esküvő és portréfotózáson mellett cégek számára is vállalok portré-, image-, termék- és rendezvényfotózást. Ügyfeleim között tudhatok számos hazai és világmárkákat képviselő céget. Fotóim neves hazai és külföldi magazinokban, CD-borítókon, plakátokon, reklámanyagokon jelentek meg.

  2013. december 14. szombat at 19:45

 3. Blendemanus

  Divatfotózás és modelles munkák | Everling Csaba

  MUOSZ Újságíró Akadémián tanultam kortárs képalkotást, portré- és divatfotózást, valamint neves fotósok mesterkurzusain vettem részt, akiktől elsajátíthattam az aktuális trendeket és technikákat. Divat és modellfotózásaim során az ott alkalmazott látásmód vegyül saját stílusommal, mely a portré és a dokumentarizmus stílusjegyeiből merít, és egyéni kompozíciós technikát alkalmazom.

  2013. december 14. szombat at 19:50

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>