Tipográfiai stílus | Grafikai tervezés № IV

Tipográfiai stílus | Grafikai tervezés

Tipográfiai stílus | Grafikai tervezés. A tipográfia szó a görög Τυπος „tüposz” (kép, minta) és γραφω „gráfó” (írni) szavakból származik. Hagyományos értelemben első sorban nyomtatott szöveg megtervezését jelentette, a mai értelemben azonban a szöveges közlés megformálását, a szöveg és a kép együttes elrendezésének tervezését, kialakítását értjük alatta.

tipográfiai stílus

Tipográfiai stílus | Budapesti grafikai stúdió. A tipográfiával az a célunk, hogy a szöveg által hordozott információt minél teljesebben átadjuk az olvasó számára, ezt a különböző tipográfiai eszközökkel érhetjük el. Az információ átadása a figyelem felkeltésével kezdődik. Például egy jól megtervezett hirdetés vagy poszter már messziről magára vonja az néző figyelmét. Megfelel eszközökkel kiemelhetjük a mondanivaló lényegét és egyszerűsíthetünk bonyolultnak tűnő információkat.

Everling Csaba | grafikus
+36 30/952 69 47

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>