Akt fotózás № I | Művészi akt fotók

Akt fotózás | Művészi akt fotók

Akt fotózás | Művészi akt fotók. Nem lennék fotós, ha nem rajonganék a fotózás minden pillanatáért. Nem kérdés, hogy a kutya-család-férfi portré-női portré-akt tengelyen mindegyik téma nagyon közel áll hozzám.
Az aktfotózás viszont különösen fontos a számomra, ezért a sima női portréfotózásokon is rendszeresen felvetem, hogy mi lenne, ha a fotózás alanya – akár csak néhány kattintás erejéig – megszabadulna a ruhái egy részétől. Az első reakció általában rémült tiltakozás, ám úgy fél órával később ez a rémült tiltakozás valahogy kislisszol a műteremből, és átadja a helyét az izgatott kíváncsiságnak. Szeretem ezeket a spontán aktfotózós kikacsintásokat, mert tudom, milyen hatalmas önbizalomfröccsöt, és nem mellesleg szép képeket adhatok általa ügyfeleimnek!

akt fotózás

Akt fotózás | Budapesti fotóstúdió. Az aktfotó részben lélektan. A művészi akt titka, hogy valójában a lélekről szól. Olyan határtalan szabadság megélését teszi lehetővé, mely során a modell mindenféle megfelelési kényszertől és társadalmi elvárásoktól mentesülve bontakozhat ki. Ebben a nyílt és rendkívül sérülékeny állapotban a fotósnak tökéleteset kell alkotnia. A kapott bizalom az érzékien megörökített pillanatokban kerül viszonzásra, ebben pedig nem szabad hibázni. A kamera mögött álló művész egy kattintással az egekbe emelheti a modell önbizalmát, és egy életre szóló kinccsel ajándékozhatja meg.
A szépség mindenkiben ott rejlik, a fényképész küldetése pedig az, hogy képek formájában mindezt láthatóvá tegye!

Everling Csaba | grafikus
+36 30/952 69 47

2 comments

 1. Blendemanus

  Fotóstúdió | A fényképész

  Everling Csaba vagyok, büszkén írom le: fotográfus. Különös, többarcú hivatás és egyben szenvedély az enyém: egyetlen, tökéletes pillanat megragadása s öröklétűvé formálása. Hosszú ideje dolgozom már ezen a „halhatatlanságprojekten”, prózaibb módon szólva az alkalmazott fotográfia területén.

  2012. május 30. szerda at 15:48

 2. Blendemanus

  Akt fotózás | Művészi akt fotók

  Első lépések az akt világába. Egy ilyen jellegű felkérés mindig hihetetlenül megtisztelő. Ahhoz pedig, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki a közös alkotásból, többlépcsős felkészülés előzi meg a konkrét fotózást. Az első lépés egy személyes vagy telefonos egyeztetés. Mindenekelőtt, ha van rá lehetőség, egy kötetlen beszélgetéssel egybekötött ingyenes személyes találkozót szoktam javasolni a fotóstúdiónkban, Budapesten.

  Felkészülés a fotózásra. Művészi aktfotózás esetében a felkészülés hossza egyénenként kiugróan eltérő lehet. Mindenkivel beszélgetünk előtte, van mikor próba képeket is készítünk, beszélgetünk közben és még sokszor utána is. Mindez a kellő bizalom kialakításához elengedhetetlenül szükséges. Ez pedig csak úgy jöhet létre, ha a modell megismeri a fotóst, a helyszínt és azt is, hogy mire számíthat.
  A személyes találkozó az a helyzet, ami megerősítést ad vagy rácáfol a modellben kialakult elképzelésekre. Amennyiben a találkozókor esetleg úgy gondoljuk, hogy nem tudunk együttműködni, megpróbálok más fotóst és stílust javasolni a megismert igényeknek megfelelően. Ellenben, ha mindketten úgy véljük, hogy tudunk együtt szépet alkotni, akkor itt beszéljük át az elképzeléseket. Megtervezzük a fotózás részleteit, ideértve a stílusokat, ruhákat, kiegészítőket, helyszíneket és nem utolsó sorban az időpontot.

  A fotózás menete. A fotózást minden alkalommal egy hosszabb beszélgetéssel indítjuk, kialakítjuk a nap menetét. Amennyiben módosult az elképzelés, akkor mindent ennek megfelelően igazítunk. A fotózás értékét nem a fotók mennyiségében mérjük, hanem a rászánt időben. Lehetséges, hogy akár egy óra alatt is el tudjuk érni azt, hogy jó pár szép és különleges fotó készüljön. Összességében elmondható, hogy minél több időt töltünk a fotók elkészítésével, annál sokszínűbben tudom megmutatni a modell elképzeléseit.
  A művészi aktfotózás végén közösen átnézzük a képeket és kiválasztásra kerülnek a kedvencek is. Ahhoz, hogy a fotózás minél élményszerűbb emlék maradjon, már a helyszínen retusálok néhány fotót. Ezt azért tartom különösen fontosnak, mert ekkor a modell nemcsak végigkövetheti az utómunka folyamatát, de aktív résztvevője is lehet annak. Így lesznek a képek igazán egyediek, hiszen a közös retusálással a modell stílusát is bele tudom vinni a kész fotókba!

  2022. március 4. péntek at 18:55

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>