Divat fotók • A divatfotó mint olyan | Divatfotózás № II

Divat fotók, divatfotózás, portré és divat fotózás |  Budapesti fotó stúdió

Divat fotók | A divatfotó mint olyan. Szigorúan véve a divat és modell fotózás nem a kamerákról, a fényekről szól, sokkal inkább a női szépség eszenciájának megragadásáról, vizuális kísérlet annak megragadására, hogy mi tesz vonzóvá egy nőt. Fotóim igyekeznek megragadni bizonyos hangulatot, sejtetést, vágyat.
Fotóstúdiónk véleménye szerint a női szépség bemutatásához nagyon fontos az a kontaktus modell és fotós között, melynek következménye a szemet gyönyörködtető fotó. Minden esetben igyekszem megismerni a modell személyiségét és igyekszem összhangba kerülni a modellel.

divat fotók a divatfotó mint olyan vespa

Divat fotók |Vespa Modelles munkák: [1] [2] [3]

Divat fotók | Reklám fotóstúdió. Egy tökéletes divat fotón süt a nap, a háttér lehet egy cseppet sejtelmes, a modell gyönyörű és esetleg még az aktuális kollekció egy-egy darabjáról is elárul valamit… mondják sokan.
A trendi, nyugati divatfotó most olyan, mintha húsz évvel ezelőtt csinálták volna, »80-as évek« van. A korábbi, ruhaközpontú megjelenítés helyett ma az érzelmek határozzák meg a látványt. Maga a termék csak részben, vagy akár egyáltalán nem jelenik meg a képen, inkább csak semleges háttérként szolgál a modell szeméből sugárzó érzelmekhez.

divat fotók a divatfotó mint olyan scooter 4

Divat fotók | Divatfotózás és modelles munkák. A divat fotók célja az, hogy a modell gyönyörű legyen az elkészült és retusált fotókon és érezni lehessen a kisugárzását. Lényeges az, hogy profi sminkkel és hajjal álljon a fényképezőgép elé, és az is, hogy a megfelelő bevilágítással készüljön a fotó, hiszen minden arcnak és testnek más a karaktere, amihez más fények illenek. Sokféle ruhakollekcióval és kiegészítőkkel készülnek a képek, különböző hátterek és világítás segítségével. Nem feltétlenül kell azonban műteremben zajlania a fotózásnak, ha egy kastély, vagy városrészlet adja a kép hátterét, az még jobban kiemelheti a modell karakterét. Természetesen a helyszíneket és a hozzá igazodó ruhákat kellő körültekintéssel és hozzáértéssel kell kiválasztani. Az ilyen módon készült porfólió beadható modellügynökségeknek is.

divat fotók a divatfotó mint olyan scooter 2

Divat fotók | A divatfotó mint olyan | A divatfotózás: [1] [2] [3]

Everling Csaba | fotográfus
+36 30/952 69 47

6 comments

 1. Balogh Anna

  Balogh Anna | Fotómodell

  Tetszenek a képek, a fotózás is egy élmény volt. :) A piros robogó remekül megadja a képek alaphangulatát, nem is találhattunk volna jobb kelléket. Gratulálok a fotósnak a sikeres munkához! Remélem még lesz alkalmunk közös fotózásokra.

  2010. október 28. csütörtök at 19:20

 2. Blendemanus

  Divatfotó | Trend és miegyéb

  A divatfotót nem lehet úgy szemlélni, mint egy teljesen különálló műfajt, hisz hatással volt rá a fotográfia összes területe. A korai portréfotósok és vizitkártya készítők alapozták meg azt a módszert, amit a korai divatfényképészek is használtak. Miszerint a portréalanyokat divatos vagy drámai öltözetbe bújtatták.

  A először a különböző művészeti mozgalmak hatottak a divatfotósokra, mint például a görög kultúra, és a szürrealizmus. Az 1930-as évek divatfotósai közül számos volt, aki szobrokként fényképezte le modelljeit, így idegenítve el a hétköznapit. Istenszerűre fotózta az embereket, ideálisnak és tökéletesnek mutatva őket.

  A fotóriport és a dokumentarizmus ereje szintén hatott a divatképekre, de az, hogy mi a konstruált és stilizált, nem pedig a „foglyul ejtett” pillanat, ami annyira tisztelt a dokumentarizmusban továbbra is elkülönítette a kettőt egymástól.

  2010. november 17. szerda at 09:57

 3. Blendemanus

  Divatfotózás | Fotóstúdió

  Hivatásos fényképészek vagyunk. A fotózás nem csak végzettségünk, hanem szenvedélyünk és hobbink. Éppen emiatt pályánk kezdete óta a tökéletességre törekszünk és ezért folyamatosan csiszoljuk tudásunkat. Fotóstúdiónk az elmúlt több mint tizenöt év alatt számos hazai és külföldi reklámkampányban vettünk részt. Kreatív szemlélettel oldjuk meg a kapott feladatokat a felvétel layoutjának tervezésétől, a fényképezésen és elektronikus feldolgozáson keresztül, a nyomdai előkészítésig.

  Napjaink elvárásainak megfelelően nemcsak a fotókat készítjük el, hanem azok számítógépes feldolgozását is. Az elkészült fényképeken elvégezzük a szükséges retus munkát, a színhelyesség, a fényérték, az élesség beállítását, és ily módon archiválva adjuk át a megrendelt felvételeket. Igény szerint elkészítjük a fotókkal kapcsolatos egyéni és művészi elképzeléseket (szűrők, effektetek stb.) is.

  Az szakmában eltöltött évek során fotóstúdiónk jó kapcsolatokat alakított ki alvállalkozókkal, melynek köszönhetően minden a munkával kapcsolatos részfeladat (dekoratőr, speciális díszlet, helyszín, sminkes, fodrász, stylist, modell, stb.) koordinálását vállalni tudjuk.

  2012. június 1. péntek at 17:24

 4. Blendemanus

  Vespa | A stílushordozó

  Felmenői számos filmben szerepeltek, nyergükben világ-sztárok pózoltak. 1946-os elődje az első igazi robogónak tekinthető, s azóta világszerte rajongók milliói tömörülnek klubokba. Művészeket ihletett, külön naptár készül a tiszteletére, s ki tudja még az élet mely területein keríti hatalmába használóit, akik rajonganak Vespájukért. Minket is megfőzött.

  Nálunk még ma is különös színfolt az utcán a robogók között patinásnak számító Vespa, legyen szó akár a legnagyobb kétszázasról, akár a legkisebb ötvenesről. Ugyanakkor hazájában, Olaszországban percenként suhan el legalább egy az úton, helyszíntől függetlenül, Rómától a legeldugottabb kis vidéki faluig.

  Valójában csupán egy robogó, mint az összes többi, mégis valami más. Nem csak stílusa van, hanem múltja is, hiszen vonalain tetten érhetők az elődök jellegzetességei.

  2012. július 3. kedd at 10:54

 5. Blendemanus

  Vespa | Az itáliai elegancia

  Ez ám az igazi városi robogó. Ha akarjuk málhás szamár, tele csomaggal, vagy kétszemélyes szabad-időjármű, mögöttünk a meghódítandó nagy ő-vel, netán partner a városi csiki-csuki című játékban, vagy egyszerűen csak egy társ, amellyel suhanva élmény a robogózás és még a munka hevében képződött ráncaink is kisimulnak. És senki ne merje azt állítani, hogy ezt bármely másik robogó tudja, ugyanis ez nem igaz. Ha csak ránézünk a Vespa retro, mégis modern, stílusos és elegáns, krómdíszítésekkel ízlésesen tűzdelt vonalaira, egészen más hangulatot áraszt, mint egy sportos külsejű robogó, amelyen hátul nem is biztos, hogy akad hely még valakinek, csomagtartóval – így csomaggal – majd-nem úgy nézne ki, mint egy Ferrari biciklitartóval a tetején, s mindent megteszünk, hogy a mienk legyen a leggyorsabb a városban. Egy ilyen robogón sután mutatnának a Vespa csontszínű műszerei, s talán nem is érdekelne, hogy a vészesen kevés üzemanyagra külön visszajelző figyelmeztet, mint az autókban.

  És mindez így van jól. A Vespa a legtöbb emberben érzelmeket ébreszt, persze az sem baj, ha nem, ők valószínűleg más műszaki cikk iránt sem éreznek semmit, de hát nem vagyunk egyformák.

  2012. július 3. kedd at 10:55

 6. Blendemanus

  Vespa | Cappuccino Racer

  A Vespa nem egyszerűen robogóként írta be magát a történelembe, hanem mint mítosz, életmód és önkifejezési eszköz. A Vespa az évtizedek során mindig is képes volt a saját korának a kultúráját tolmácsolni és kifejezni. Erőssége mindig a korszerűség volt, hogy magába tudta gyűjteni a társadalmi változásokat valamint az új irányzatokat, és azokat a mobilitás kifejezésére fordította. A Vespa születése óta egy üzenet, a korszerűség jele. És ma ez a modernség a városhoz kapcsolódik. Nem véletlen, hogy akik ma Vespa robogót választanak, a nagyvárosi kultúrában élnek, azokat a helyeket és tevékenységeket keresik és próbálják ki, amelyeket a nagyváros kínál. Aktualitása teszi “élő” legendává, jobban mondva kultusz tárggyá a Vespát. Olyan tárggyá, amellyel könnyű összhangba kerülni, amelyen keresztül kifejezhető a saját személyiségünk kortalan stílusának köszönhetően, amely bár folyamatosan változtatja a külsejét, sohasem tagadja meg önmagát.

  A Vespa informális, elérhető, feltűnő és kimeríthetetlen életörömet fejez ki, üzenete csalogató, részvételre csábít, az állandó megújulásról és a kifejezés szabadságáról szól.

  2012. július 3. kedd at 10:57

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>