Professzionális divat fotózás • Foglyul ejtett pillanatok | Divatfotózás № III

Professzionális divat fotózás | Divatfotózás, divat fotózás, divat fotók és műtermi fotózás

Professzionális divat fotózás. A divatfotózás célja az, hogy a modell gyönyörű legyen az elkészült és érezni lehessen a kisugárzását. Lényeges az, hogy profi sminkkel és hajjal álljon a fényképezőgép elé, és az is, hogy a megfelelő bevilágítással készüljön a fotó, hiszen minden arcnak és testnek más a karaktere, amihez más fények illenek.

Professzionális divat fotózás - Kinga

Professzionális divat fotózás | Trend és miegyéb. A divatfotót nem lehet úgy szemlélni, mint egy teljesen különálló műfajt, hisz hatással volt rá a fotográfia összes területe. A korai portréfotósok és vizitkártya készítők alapozták meg azt a módszert, amit a korai divatfényképészek is használtak. Miszerint a portréalanyokat divatos vagy drámai öltözetbe bújtatták.
A először a különböző művészeti mozgalmak hatottak a divatfotósokra, mint például a görög kultúra, és a szürrealizmus. Az 1930-as évek divatfotósai közül számos volt, aki szobrokként fényképezte le modelljeit, így idegenítve el a hétköznapit. Istenszerűre fotózta az embereket, ideálisnak és tökéletesnek mutatva őket.
A fotóriport és a dokumentarizmus ereje szintén hatott a divatképekre, de az, hogy mi a konstruált és stilizált, nem pedig a „foglyul ejtett” pillanat, ami annyira tisztelt a dokumentarizmusban továbbra is elkülönítette a kettőt egymástól.

Everling Csaba | fotográfus
+36 30/952 69 47

3 comments

 1. Blendemanus

  Modellfotózás | Portfólió fotó

  A modellkedés, a modellszakma is olyan sokszínű mint a körülöttünk lévő világ, amelyben élünk. Dinamikusan változik, hogy a kihívásoknak tökéletesen meg tudjon felelni.
  Fogyasztói társadalomban élünk, éles harc folyik a gyártók és kereskedők között a vásárlók elnyeréséért.
  A modell fontos feladatot tölt be a termékek, szolgáltatások népszerűsítése és kedvező értékesítésének folyamatában. A terméket, szolgáltatást csak “hiteles” emberek tudják bemutatni, ezért ma már többféle modell típusra van szükségük a megrendelőknek. Stílus és image mellet fontos szempont, hogy kik fogják a terméket megvásárolni, a reklám nyelvet használva: ki a célcsoport, milyen céljai és vágyai vannak, amit a teljesíteni kell!

  2012. május 24. csütörtök at 08:14

 2. Blendemanus

  Divatfotózás | Portfólió fotó

  A divatfotózás célja az, hogy a modell gyönyörű legyen az elkészült és retusált fotókon és érezni lehessen a kisugárzását. Lényeges az, hogy profi sminkkel és hajjal álljon a fényképezőgép elé, és az is, hogy a megfelelő bevilágítással készüljön a fotó, hiszen minden arcnak és testnek más a karaktere, amihez más fények illenek. Sokféle ruhakollekcióval és kiegészítőkkel készülnek a képek, különböző hátterek és világítás segítségével. Nem feltétlenül kell azonban műteremben zajlania a fotózásnak, ha egy kastély, vagy városrészlet adja a kép hátterét, az még jobban kiemelheti a modell karakterét. Természetesen a helyszíneket és a hozzá igazodó ruhákat kellő körültekintéssel és hozzáértéssel kell kiválasztani. Az ilyen módon készült porfólió beadható modellügynökségeknek is.

  2012. június 26. kedd at 12:43

 3. Blendemanus

  Modellfotózás | Image fotó

  Sokan úgy gondolják, a fotózás során feszengve, szorongva fogják érezni magukat, ám mikor elkezdődik a munka, mindig oldott hangulatban alakul ki. Ez egy élvezetes tevékenység, egy különleges alkalom. Mindent megteszek azért, hogy jól érezd magad a fényképezés során.
  A divat, portré és glamour fotózásnak több célja is lehet. Készülhetnek a képek divatfotó esetén modell és hostess ügynökségek részére. Ezek a cégek kizárólag igényes és professzionális portfóliót fogadnak el, e nélkül nem indulhatsz el ezen a pályán. Készülhetnek magadnak, párodnak, családodnak, akár meglepetés gyanánt is. Készülhetnek abból a célból is, hogy önbizalmad növeld, hiszen a képek a legjobb formádat mutatják. A referencia fotókon látható „modellek” mind hétköznapi emberek, mégis olyan, mintha egy modellügynökségből léptek volna ki!
  Mindenkinek van olyan arca, mely előnyös. A fotózás során mindig erre törekszem, akár az arc, a test beállításával, akár a megfelelő világítás kialakításával.
  A fényképezés előtt minden esetben érdemes találkoznunk, hogy megismerjük egymást, mert fontos, hogy a kamera előtt már ne legyünk idegenek egymás számára.

  2012. június 26. kedd at 12:48

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>