Portréfotózás retro style | Speciális színtónusok № V | Modellfotózás № VII

Portréfotózás retro style, portré fotók és modell fotózás | Budapesti fotóstúdió, műtermi fotók

Portréfotózás retro style. Az évek során volt alkalmam sok portfóliót átnézni, azonban igazán jót keveset láttam. Miért is? Mert véleményem szerint a modell portfólió nem csak a különféle öltözékekről, illetve hátterekről szól, sokkal inkább a hangulatról, a szerepről, a modellről, annak színészi képességéről. Ha egy reklámfotózáshoz, vagy bármely kommunikációs anyag elkészítéséhez modellt keresnek, akkor elsősorban az a modell lesz a nyerő, aki leginkább azonosulni tud a szereppel, aki leginkább megfelel a fotó, film üzenetének. A modellkedés tulajdonképpen egyfajta szerepjáték, jó esetben színészi tehetség szükséges hozzá.

portréfotózás retro style modell 1

Portréfotózás retro style. Ebből adódóan kézenfekvő, hogy az a jó modell portfólió, amely a modellt többféle hangulatban, hangulati elemmel, többféle szerepben mutatja be. Természetesen a külső megjelenés, mozgás, illetve ápoltság fontos, de nem elhanyagolható az empatikus képesség. A megrendelőt a modell külsején kívül nagyon is foglalkoztatja a termék sikere. További részletes tájékoztatást a profi modell portfólió elkészítéséről szívesen adok személyesen. Kérje ki tanácsom, segítségem…

portréfotózás retro style modell 2

Everling Csaba | fotográfus
+36 30/952 69 47

6 comments

 1. Blendemanus

  A modellfotózás | Az emberábrázolás

  A modellfotózás lényege az emberábrázolás, ami meg is világítja a lényeget: a modell jellemét kifejező képi megjelenítés. Tehát a modellünkön van a hangsúly és nem rajtunk, fotósokon. Nekünk “csak” meg kell fogni az ő személyiségét és mások számára is érthetően kell azt ábrázolnunk.

  A portréfotózás több válfajra osztható. A legegyszerűbb a portré, ahol homogén fényviszonyok között, komolyabb művészi elvárás nélkül, a felismerhetőség elsődleges szempontja szerint kell fotózni a modellt.

  A műtermi portréfotó viszont már komoly tapasztalatot igényel, hiszen az adott arcfelépítéshez, a modell személyiségéhez kell igazítani a világítást, a beállítást. Itt már az egyszerűbb mellképtől az egész alakos képig terjed a komponálási lehetőség.

  A legösszetettebb portréfotózás a külső helyszíneken, a modell otthonában, munkahelyén, vagy a szabadban történő fényképezés. Itt már a modellünket a megszokott környezetében kell ábrázolni, ami az összes szempont megfelelő összehangolását jelenti.

  2010. november 17. szerda at 09:04

 2. Blendemanus

  Portfólió fotózás | Fotóalbumok, szett-kártyák

  Ha szeretnél modellkedni, vagy bármi olyan munkát vállalni, amihez profi portfólióra van szükséged, akkor ez az oldal Neked szól!

  Ki jelentkezhet hozzád portfólió fotózásra?
  Bárki, aki modellkedne, hostesskedne, és az induláshoz szüksége van egy profi portfólióra.

  Hogy zajlik egy ilyen fotózás?
  Először is megbeszéljük, hogy mit szeretnél, és mikor érsz rá a fotózásra. Ötletelünk, és együtt találjuk ki, hogy milyen kellékeket, kiegészítőket hozz magaddal, mit fotózzunk szabadtéren és mit műteremben. Aznap találkozunk, fotózunk. Fárasztó lesz, készülj fel!
  Sok fotóssal ellentétben én nem egy megszokott sablont fotózok végig mindenkivel, hanem helyszíntől, kellékektől, és sok minden mástól, de elsősorban Tőled függ, hogy milyen beállítások, képek születnek, ezért egyedi lesz a portfóliód.

  Kb. hány képet fogok kapni?
  Attól függ milyen célra kellenek a képek. Ha több helyszínen, ruhában, frizurával fotózunk egy komolyabb sorozatot, akkor sokkal több képet fogsz kapni a végén, mintha „csak” pár jó képre van szükséged egy helyszínen. Nagy általánosságban 50-200 db képet kapsz majd meg.

  Mennyibe kerül a portfólió fotózás?
  Az ár is attól függ, hogy pár szabadtéri fotót szeretnél, vagy komplett, profi portfóliót. Ha bizonytalan vagy, akkor kérdezz nyugodtan és eldöntjük melyik portfólióra van szükséged!

  2012. július 4. szerda at 09:46

 3. Blendemanus

  Modellfotózás | Portfólió fotózás | Modellkedés

  Általánosságban azt szokták mondani, hogy minden lánynak egyszer eszébe jut, hogy modellfotó-sorozatot szeretne! Az ember egyik legrosszabb szokása a halogatás, minden nap elmúlik, akár akarod, akár nem – ha nem vigyázol, évek telnek el és már csak a sajnálkozás marad.

  A modellek általában a modell fotózás során találkoznak először a modell és divat világgal. A modellek szeretik a kamerát, a fotózást, a fotózás egy rendkívül izgalmas és kreatív világba vezeti be a modellt. A Modell fotózás a modell számára jelentős pozitív élményeket is ad: a profi fotók növelik a modell önértékelését (önbizalmát).

  A modell fotózás olyan mint egy rövid “Ismerd meg magad kurzus” – a modell egy magasabb szintre jut a saját maga megismerésében. Eddig tudatosan nem ismert pozitív tulajdonságai, adottságai és készségei a felszínre kerülnek és a modell mindezzel szembesül.

  2012. július 24. kedd at 09:26

 4. Blendemanus

  Modellfotózás | Modellkedés

  Legyél bámulatos, lenyűgöző és lelkes – Babonázd meg a fotósokat!

  Modell szeretnél lenni? ha igen, akkor meg is érkeztünk az első állomáshoz: a Modell Portfólió készítéshez, a Modell Portfólió fotózáshoz. A Modell Portfólió fotózás alapvető célja, hogy rendelkezz egy kiváló bemutatkozó képanyaggal, mely lehetőséget biztosít, hogy felfigyeljenek rád és amatőr modellből sikeres modell legyél!

  2012. július 24. kedd at 09:44

 5. Blendemanus

  Portfólió fotózás | Modellkedés

  A Modell portfolió egy hatékony és egyben nélkülözhetetlen vizuális prezentációs eszköz. Egyszerűbben fogalmazva: a lehetséges megrendelőknek a modell kiválasztáshoz (casting) szükségük van egy a modellről készített hiteles, reális és aktuális fotóanyagra.

  2012. július 24. kedd at 09:48

 6. Blendemanus

  Portréfotózás | Portréfotózás

  Unod már a telefonoddal készült portrékat magadról, ahol a szemed pirosan világít, és néha a fél fejed is lemarad a képről? Ha szeretnél magadról, családodról, barátaidról igazán jó portrésorozatot, akkor fordulj hozzánk bizalommal!

  A portré fotózás lényege bemutatni a személyt, feltárni természetes valójában, megmutatni egyéniségét. A fotózás során arra törekszünk, hogy mindenkinek a karakteréhez megfelelő hátteret, és világítást biztosítsunk. A képek lényege, hogy az alany sajátos karakterét emeljük ki, bemutassuk egyéniségét.

  A portrékép általában az arcra összpontosít, legfeljebb derékig ábrázol. Az egész alakos képeknél már dominál a ruha, a testtartás és az esetleges tevékenység, így ezek már a glamour, vagy egyéb emberábrázoló kategóriákba sorolhatók. Ha csak az arc a fontos, akkor a fotózás alatt közösen alakítunk ki olyan légkört, amely segíti az egymásra hangolódást, s amelyben őszintén fel tudod tárni és az arcodon megmutatni érzelmeidet, gondolataidat. Nyitottabb képeket akkor készítünk, ha számodra az a fontos, hogy a mindennapi, vagy Neked valamelyik kedves környezetedben légy ábrázolva.

  Ezeket a fotózás előtt meg kell beszélni, hogy a fotós tudja, mit szeretne a modell a végén képként a kezében tartani. Fontos a helyszínek (külső, vagy belső tér), illetve a hátterek kiválasztása a fotózáshoz.

  2013. október 25. péntek at 09:49

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>