Modellfotózás Budapesten | Ékszerfotózás • Modellfotózás № XII

Modellfotózás Budapesten, modell fotók, modellfotó és reklámfotó | Budapest fotóstúdió

Modellfotózás Budapesten | Budapest fotóstúdió. Egy portré beállításánál minden egyes részletre ügyelni kell a hajtól a kézig. Egy apró belógó hajtincs megszépítheti a képet, de el is ronthatja azt. A beállítás során törekedjünk a szabályos mértani alakzatok (kör, háromszög, spirál, stb.) képbe komponálására.
Ezek a végeredményt legtöbbször még érdekesebbé még látványosabbá teszik. Hacsak nem valami más a célunk a képi tartalommal, a portréknál gyakran előnyös, ha épp az objektívbe néz az alany. Egy ilyen portrét kinyomtatva szép nagyba veséig hatoló élményt lehet okozni a nézőkben. Gyakran viszont épp az ellenkezőjével érjük el a kívánt hatást.
Egy képből kitekintő arc is lehet éppolyan kifejező így erre általános szabályt nem lehet felállítani, minden esetben a fotós és a téma dönti el, mely beállítás az előnyösebb. Szintén fontos a háttér kérdése. El kell döntenünk, mi a főtéma. Egy portré esetén az egyszerűbb, kevesebb gyakran több. Legjobb, ha egy többé kevésbé homogén hátteret választunk. Stúdió esetén a modell sminkjéhez, ruházatához is igazíthatjuk a beállításokat.

Modellfotózás Budapesten 10

Modellfotózás Budapesten | Modellfotózás és a portrék. Sokan azt mondják, hogy „nekem nincs jó fényképarcom”. Ezt leginkább olyanok mondják, akik az iskolai fényképész és az igazolványkép-készítő automata képeit veszik alapul, és úgy gondolják, nincs lehetőség róluk szebb, jobb kép készítésére. Az emberek arca a legritkább esetben szimmetrikus. Nagyjából annak látszik, de szinte mindenkinek van egy kis eltérés a jobb és bal arcfele között. Lehet, hogy az egyik oldala kicsit teltebb, az orra kicsit ferde, stb. Ezeket a testi hibákat erősíthetjük is, de megfelelő világítással, a nézőpont áthelyezésével el is tüntethetjük ezeket, és egy közel tökéletes arc látszatát kelthetjük digitális utómunka nélkül is.

Modellfotózás Budapesten 07

Modellfotózás Budapesten fotóstúdióban: [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [Modellfotózás]

Everling Csaba | fotográfus
+36 30/952 69 47

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>