Portréfotózás retro stílus | Speciális színtonusok № II

Portréfotózás retro stílus, portré fotózás, modell és divat fotók | Budapesti fotóstúdió

Portréfotózás retro stílus. Amikor portréfotózásról beszélünk, akkor kivétel nélkül egy, vagy több ember ábrázolásáról van szó valamilyen tevékenység közben, vagy csak úgy, a kamerának pózolva. Minden esetben a kép főtárgya az ember és ez a tény teszi nehézzé, de egyben széppé a portréfotózást. Nehézzé, mert a kép tárgya  az ember, aki pillanatról pillanatra változik. És ez a változás többrétű, mert az ember változik külsőleg, térben, mimikában, de változik belsőleg lélekben is, ami kiül az arcára. E változások teszik nehézzé a valósághű ábrázolást.   Hogy “A KÉPET” meg tudjuk valósítani, nagyon jó megfigyelőnek, határozottnak kell lenni, és nagy tapasztalattal kell rendelkezni. Továbbá szükséges a jó emberismeret, a jó modor és nem utolsó sorban a jó ízlés is. Amikor készülünk valakit fényképezni, észrevétlenül elemezni kell az arcát, arcjátékát, mozgását, testtartását és ennek függvényében alakítjuk ki a felvételhez szükséges beállítást, megvilágítást lehetőleg úgy, hogy ne érjünk a modellünkhöz. Lehetőleg szavakban irányítsuk testtartását, mosolyát, tekintetét.

Portréfotózás retro stílus. Legyen szó magazinról, reklámkampányról, könyvről vagy illusztrációról, akár szeretnénk, akár nem, divatfotók sokasága vesz körül minket. Manapság a műfaj nem pusztán az elérhetetlen csillogást, hanem inkább egy életformát, egy világlátást mutat meg. Egy jó fénykép egész történeteket tud elmesélni tárgyával, helyszínével, a ruhák és a kiegészítők valamint grafikai utómunkák segítségével.

Portréfotózás retro stílus. Nem kell modellnek lenni ahhoz, hogy valakiről jó fényképek készüljenek. Fotózás minden alkalomra, mindenkinek.

Portréfotózás retro stílus | Eredeti felvétel:

portréfotózás retro stílus paparazzi fotó 1

Módosított felvételek | Retro stílus:

portréfotózás retro stílus paparazzi fotó 2

portréfotózás retro stílus paparazzi fotó 3

portréfotózás retro stílus paparazzi fotó 4

Everling Csaba | fotográfus
+36 30/952 69 47

2 comments

 1. Blendemanus

  Modell munka | Mi az a modell portfólió?

  Minden típusú modell munkához elengedhetetlen egy profi és friss fotóanyag megléte (ez a modell portfólió)!

  Ezzel az anyaggal fogsz tudni jelentkezni a különböző modell munkákra. Ez alapján fog kiválasztani a megrendelő vagy a hostess ügynökség a többi jelentkező lányok közül pont TÉGED! Ezért nagyon nem mindegy, hogy milyen fotóanyaggal rendelkezel magadról.

  A gyakorlott modellek természetesen folyamatosan bővítik a portfóliójukat az eddigi munkájuk során készült fotókkal is. Fontos azonban, hogy friss legyen a fotóanyag, ne évekkel ezelőtti képekkel jelentkezz az adott munkákra!

  2012. június 22. péntek at 19:57

 2. Blendemanus

  Modell munka | Milyennek kell lennie a modell portfóliónak?

  A legfontosabb elv, hogy a modell portfólió ne a fotós vagy a sminkes szakmai ambícióinak legyen alárendelve. A jó modell portfólió olyan képeket tartalmaz, amely segít téged abban, hogy munkát kapj. Tehát ha fotómodell munkákra pályázol, akkor azt kell hangsúlyozni, hogy mennyi arcod van és milyen sokféle fotót lehet rólad készíteni. Ha kifutó modell szeretnél lenni, akkor pedig célszerú a testi adottságaid kissé realisztikusabban bemutatni a fotókon. Tehát ebből is láthatod, hogy ahhoz, hogy a céljaidnak megfelelő képeket készíthessünk pontosan tudnunk kell, hogy milyen munkák érdekelnének téged.

  A modell fotóidnak olyan professzionális képeknek kell lennie, amelyek eladnak téged. Itt is vigyázni kell arra, hogy ne a túl sok photoshoptól legyen jó a kép, hanem attól, aki rajta van!

  A legfontosabb konklúziónk, hogy mielőtt fizetsz döntsd el pontosan, hogy mihez szeretnéd a fotókat és ennek megfelelően válassz és olyan képeket fotóztass magadról, amelyeket aztán tudsz használni!

  2012. június 22. péntek at 19:58

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>